death note

Death Note (2017)

Death Note


Διάρκεια: 101 λεπτά
Σκηνοθεσία: Adam Wingard
Πρωταγωνιστούν: Nat WolffLakeith StanfieldMargaret Qualley
Trailer:


Υπόθεση:

Ο Light Turner είναι ένας μαθητής λυκείου στο Σιάτλ που προσπαθεί να ισορροπήσει την καθημερινότητά του μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του. Η ζωή του αλλάζει όταν τυχαία ανακαλύπτει ένα τετράδιο με την ικανότητα να φέρνει το θάνατο στον κάτοχο κάθε ονόματος που θα βρεθεί γραμμένο στις σελίδες του. Ο Light αποφασίζει να απαλλάξει με αυτό τον τρόπο τον κόσμο από κάθε είδους εγκληματίες, αλλά σύντομα θα παρασυρθεί και η κατάσταση θα πάρει διαφορετική τροπή από ότι περίμενε.


Σχόλιο Vaios Fits:

 Netflix Originals, δύο λέξεις που σε κάνουν να νιώθεις σιγουριά όταν τις ακούς για τηλεοπτική σειρά, και ακριβώς το αντίθετο όταν τις ακούς για ταινία. Δεν έχω σκοπό να υποβαθμίσω το Netflix, απλώς είναι προφανές πως έχει βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο στις κινηματογραφικές παραγωγές και το Death Note είναι μια από τις αποδείξεις.

 Η συναρπαστική ιστορία του δημοφιλούς anime μεταφέρθηκε σε ταινία με γνωστούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ και οι προσδοκίες ήταν ελαφρώς υψηλές για τους πιστούς φαν της σειράς. Παρόλα αυτά η απογοήτευση ήταν μεγαλύτερη από ότι θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Με γνωστούς νεαρούς ηθοποιούς στους βασικούς ρόλους και τον πολυβραβευμένο Willem Dafoe να τους πλαισιώνει χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια ώστε το τελικό αποτέλεσμα να βγει τόσο κακό. Οι ερμηνείες σε ορισμένα σημεία αγγίζουν την υπερβολή αλλά δεν αποτελούν καν βασικό μειονέκτημα της ταινίας.

 Σενάριο και σκηνοθεσία προσπαθούν να παίξουν με το μυαλό μας και τα καταφέρνουν εξαιρετικά, αλλά για όλους τους λάθος λόγους. Σημαντικά κενά στην πλοκή, βιαστική εξέλιξη και εντελώς αμήχανοι δίαλογοι που δε φαίνεται να έχουν λόγο ύπαρξης είναι μερικά από τα βασικά “φάουλ” του “Death Note”. Σε συνδυασμό με σκηνές που προσπαθούν με πλήρη αποτυχία να προκαλέσουν αγωνία και  ανούσια, κατά τη γνώμη μου, εμβάθυνση στους χαρακτήρες η ταινία εξετάζει τα προσωπικά αποθέματα υπομονής κάθε θεατή.

Συμπερασματικά, το “Death Note” πιστεύω πως αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για να στηρίξει κανείς το επιχείρημα ότι ο μεγάλος προϋπολογισμός δεν αποδίδει απαραίτητα και αξιόλογο αποτέλεσμα. Για εμένα είναι κρίμα που μια τόσο ενδιαφέρουσα πλοκή κατέληξε σε ένα χάος αναμασημένου χολιγουντιανού σασπένς.


Δείτε επίσης: Venom

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply