venom

Venom (2018)

Venom


Διάρκεια: 112 λεπτά
Σκηνοθεσία: Ruben Fleischer
Πρωταγωνιστούν: Tom HardyMichelle WilliamsRiz Ahmed
Trailer:


Υπόθεση:

 Ο Έντι Μπροκ είναι ένας ρεπόρτερ στο Σαν Φρασίνσκο που εξετάζει τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα  στην εκπομπή του. Όταν η αναζήτηση της αλήθειας τον φέρνει αντιμέτωπο με τον διάσημο επιστήμονα και επιχειρηματία Καρλτον Ντρέικ, ιδρυτή του ιδρύματος Life, ο Έντι διαπιστώνει πως η αντιπαλότητα  θα του κοστίσει πολύ ακριβά. Στην προσπάθειά του όμως να ανακλύψει τι κρύβεται πίσω από τα ανίερα πειράματα του ιδρύματος, θα βρεθεί συνδεδεμένος με μια βίαιη εξωγήινη μορφή ζωής που διψά για καταστροφή, μαζί θα γίνουν ο Venom.


Σχόλιο Vaios Fits:

 Όπως ο Έντι Μπροκ αποφάσισε να ψάξει σε βάθος ένα θέμα που έκρυβε πολλούς κινδύνους, έτσι κι εγώ αποφάσισα να γράψω για μια ταινία που έχει διχάσει κριτικούς και φαν και το ενδεχόμενο να γράψω μια κριτική που θα συμφωνεί με όλους φαίνεται όλο και λιγότερο πιθανό. Εν πάση περιπτώσει, πάμε να αναλύσουμε τι είδαμε στο “Venom”.

 Θα ξεκινήσω από τα θετικά στοιχεία της ταινίας καταλήγοντας στα αρνητικά και το πιο αξιόλογο απο αυτά φαίνεται να είναι το cast. Ο Tom Hardy ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή για αυτό τον ρόλο και δεν απογοήτευσε. Εξαιρετικός σε σκηνές δράσης όπως τον έχουμε συνηθίσει, χωρίς υπερβολές και αστείος εκεί που χρείαζεται, ο Βρετανός ηθοποιός ήταν για εμένα χωρίς αμφιβολία το καλύτερο μέρος του “Venom”. Με τη Michelle Williams και τον Riz Ahmed να καλύπτουν τους άλλους δύο βασικούς ρόλους, μπορούμε να πούμε ότι οι εμηνείες είναι τουλάχιστον ικανοποιητικές.

 Αντίθετα, σκηνοθεσία και σενάριο πιστεύω πως δε στάθηκαν στο ίδιο επίπεδο. Χωρίς κάποιο συγκεκριμένο μέρος να είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστο, ο Ruben Fleischer σκηνοθέτησε μια comic book ταινία δράσης με έναν κεντρικό αντιήρωα κι αυτή η πρόταση με ευκολία περιγράφει ολόκληρη την ταινία. Με λίγα λόγια δύσκολα θα βρείτε κάτι πρωτότυπο, και σε καμία περίπτωση το “Venom” δεν βρίσκεται στο επίπεδο άλλων πρόσφατων ταινιών με “υπερήρωες”. 

 Καταλήγουμε σιγά σιγά στο σενάριο για το οποίο θα χρειαστεί να προσέξω τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσω ώστε να μη φανώ κακοπροαίρετος. Προσωπικά πιστεύω πως υπήρξαν πολλά κενά στην ανάπτυξη των χαρακτήρων που θα μπορούσαν να αφήσουν το κοινό με απορίες σε μια πλοκή που φάνηκε να εξελίσσεται βιαστικά. 

 Συνολικά το “Venom” είναι μια διασκεδαστική ταινία που ίσως να απολαύσεις όταν τη δεις, αλλά είναι πολύ πιθανό να την ξεχάσεις σε διάστημα δύο εβδομάδων.  Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στη δημιουργία του Sony’s Universe of Marvel Characters (που ίσως κάποια μέρα να συμπεριλάβει και πάι τον Spider-Man) οπότε πρέπει να δείξουμε μια επιείκια και υπομονή για το πολλά υποσχόμενο sequel.


Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply