Τριπλό Σύνορο

Triple Frontier (Τριπλό Σύνορο, 2019)

Triple Frontier (Τριπλό Σύνορο, 2019)

Διάρκεια: 125 λεπτά 
Σκηνοθεσία: J.C. Chandor
Σενάριο: Mark Boal, J.C. Chandor
Ηθοποιοί: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam
Τρέιλερ: 

Δείτε ακόμα: Fury (2014)


Υπόθεση:

Μια ομάδα πρώην πρακτόρων των ειδικών δυνάμεων ενώνεται ξανά για να οργανώσει μια ληστεία σε μια αραιοκατοικημένη ζώνη πολλαπλών συνόρων της Νότιας Αμερικής. Για πρώτη φορά στις υψηλές κύρους καριέρες τους, αυτοί οι άγνωστοι ήρωες αναλαμβάνουν μια επικίνδυνη αποστολή για τους ίδιους τους εαυτούς τους και όχι για τη χώρα τους. Όταν όμως τα γεγονότα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή και απειλούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, οι ικανότητές, η πίστη και η ηθική τους ωθούνται στα άκρα σε μια επική μάχη για επιβίωση.

Σχόλιο Γιώργος Σαμαράς:

Τριπλό Σύνορο  ή αλλιώς η πρώτη μεγάλη παραγωγή ταινίας του Netflix. Η μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα έκανε πολλές δοκιμές σε ταινίες σχετικά μικρού βεληνεκούς με πρωτοτυπίες με ιδιαίτερες επιλογές και σίγουρα ποιοτικά αποτελέσματα. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να κάνει την μεγάλη κίνηση και αυτή είναι το Τριπλό Σύνορο.

Την αρχή θα την κάνω με το εκπληκτικό και γεμάτο υποσχέσεις cast. Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam Garrett Hedlund Pedro Pascal 5 εκπληκτικοί ηθοποιοί που ταιριάζουν απίστευτα ο ένας με τον άλλον. Στην πρώτη γραμμή να κόβουν το νήμα μαζί ο Ben Affleck και ο Oscar Isaac με πολύ ωραία χημεία δημιουργούν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ακολουθούν οι υπόλοιποι με εξίσου καλή δυναμική ο καθένας στο δικό του κομμάτι.

Αναφερόμενοι στο σενάριο θα μιλήσουμε για μια περιπέτεια δράσης και επιβίωσης με χαρακτήρες που στην αρχή νομίζουμε πως έχουμε ξαναδεί στην μεγάλη οθόνη. Όμως είναι πολύ πιο ανθρώπινοι και πιο ευάλωτοι, είναι δηλαδή άνθρωποι και όχι σούπερ ήρωες. Η ιστορία αυτή καθ’ αυτή δεν είναι πρωτότυπη και εκεί χάνει λίγο στη βαθμολογία το σύνολο.

Η σκηνοθεσία J.C. Chandor είναι εξαιρετική και είναι αυτή που ανεβάζει την παραγωγή σε άλλα ύψη. Εξαιρετικά πλάνα σε υπέροχες τοποθεσίες της Νότιας Αμερικής κόβουν την ανάσα και ενθουσιάζουν το κοινό. Τα πλάνα κατά τη διάρκεια των στιγμών δράσης είναι αυτά που πρέπει, αλλεπάλληλα, απότομα και δυναμικά. Τα ίδια θα πούμε για την φυτογραφία και το μοντάζ, εξαιρετική δουλειά όταν οι κάμερες σταμάτησαν να τραβάνε.

Ένα πολύ ωραίο σύνολο και μια περιπέτεια πάνω από το μέσο όρο. Είναι κάτι που θα διασκεδάσει τους λάτρεις του είδους αλλά θα προσφέρει και το κάτι παραπάνω, κάτι το ποιοτικό.

Μέχρι την επόμενη κριτική να αγαπάτε τον κινηματογράφο!

Δείτε ακόμα: House M.D. (2004 – 2012)

Triple Frontier (Τριπλό Σύνορο, 2019)
Επιμέλεια: Γιώργος Σαμαράς


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply