Πρεμιέρες (10/01-16/01)

Πρεμιέρες (10/01-16/01)

Μετά από ένα γεμάτο ,από όλες τις απόψεις, δεκαήμερο εορτών και αποχής από τις κινηματογραφικές αίθουσες επιστρέφουμε δριμύτεροι. Είμαστε στην κατ εμέ σπουδαιότερη χρονική περίοδο της κινηματογραφικής σεζόν και θα δικαιολογήσω το γιατί! Τα κινηματογραφικά βραβεία αρχίζουν  σιγά σιγά με τις Χρυσές Σφαίρες να έχουν ήδη ξεκινήσει και τα Όσκαρ να φαίνονται στον ορίζοντα. Αυτό όμως δεν το ξέρουμε μόνο εμείς αλλά και οι παραγωγοί , επιλέγοντας έτσι να δείξουν τώρα το μεγάλο τους χαρτί. 2 από αυτές τις ταινίες (η δεύτερη στοιχηματίζω πως θα είναι υποψήφια για κάποιο Όσκαρ) έχουν βγει αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες και είναι “Η επιστροφή του Μπεν” και το “Green Book”.


Ben is back ( Η επιστροφή του Μπεν)- Δράμα

Διάρκεια: 103 λεπτά
Σκηνοθεσία: Peter Hedges
Πρωταγωνιστές:  Julia RobertsLucas Hedges
Τρέιλερ:

Σχόλιο Μιχάλης Φαλιάγκας:

Ένα καθαρόαιμο δράμα από τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο Peter Hedges, που πλέον έχει αρχίσει και να σκηνοθετεί. Μια ιστορία για τις οικογενειακές ισορροπίες και σχέσεις αλλά και το πρόβλημα του εθισμού.Όλα αυτά ξεκινούν όταν ο Μπεν γυρνάει σπίτι ξαφνικά την παραμονή των Χριστουγέννων . Όλη του η οικογένεια τον υποδέχεται καταενθουσιασμένη αλλά και ταυτόχρονα μουδιασμένη καθώς δεν γνωρίζουν αν έχει ξεπεράσει την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Ένα κρίσιμο 24ωρο που θα δοκιμάσει τις σχέσεις και τις αντοχές του 19χρονου Μπεν αλλά και όλης της οικογένειας. Μια καλογυρισμένη ταινία που πιστεύω πως έχει να δείξει πολλά.


Green Book– Δράμα, Περιπέτεια

Διάρκεια: 170 λεπτά
Σκηνοθεσία: Peter Farrelly
Πρωταγωνιστές: Viggo Mortensen,  Mahershala Ali
Τρέιλερ: 

Σχόλιο Μιχάλης Φαλιάγκας:

Μπορώ να πω πάρα πολλά για αυτή την ταινία (αλλά δεν θα το κάνω επειδή θα ακολουθήσει κριτική)! Μια αληθινή ιστορία που μιλάει για τον ρατσισμός, την φιλία και τους στόχους. Μια περιοδεία του διάσημου μουσικού των 60s Ντόνι Σίρλεϊ  στον αμερικάνικο Νότο , πολλές από τις περιοχές του αποτελούσαν απειλή για ένα μαύρο ,μιας και ήταν άκρως ρατσιστικές! Ο Τόνι Βαλελόνγκα, πρώην πορτιέρης ιταλικής καταγωγής, εκτελεί χρέη οδηγού για στην περιοδεία του Ντόνι και κάπου εκεί το ταξίδι ξεκινάει. Πολλά και πολύ ωραία μηνύματα , ωραία σκηνοθεσία και ένα μοναδικό δίδυμο ηθοποιών! 


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply