Monster’s Ball (Ο Χορός Των Τεράτων, 2001)

Monster’s Ball (Ο Χορός Των Τεράτων, 2001)

Διάρκεια: 1ω 51λ
Σκηνοθεσία: Marc Forster
Σενάριο:  Milo AddicaWill Rokos
Πρωταγωνιστές: Billy Bob ThorntonHalle BerryTaylor Simpson

Trailer:


Υπόθεση:

Μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, ένας ρατσιστής σωφρονιστικός υπάλληλος επανεξετάζει τις απόψεις του, ενώ ερωτεύεται την αφροαμερικανίδα σύζυγο του τελευταίου κρατουμένου που εκτέλεσε.


Σχόλιο Αλέξανδρος Χατζής:

Στο ‘ίδιο έργο θεατές’ για άλλη μια εβδομάδα. Όχι δεν πρόκειται για την ίδια ταινία. Πρόκειται όμως για το ίδιο είδος. Επιλέγουμε ταινίες ευαίσθητες και συνάμα προκλητικές σαν το Monster’s Ball, όχι γιατί έτσι πουλάνε, αλλά γιατί έτσι πρέπει να είναι ο κινηματογράφος. Να σε βάζει στο τρυπάκι να αμφιταλαντεύεσαι για τις αξίες σου, τα ιδανικά σου, μέχρι να κατασταλάξεις κάπου σταθερά. 

Το ίδιο συμβαίνει και στην ταινία με τον Billy Bob Thornton, ο οποίος αμφισβητεί όλες του τις απόψεις για χάρη του έρωτα και έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον πατέρα, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν βλέποντας κανείς το Monster’s Ball. Θανατική ποινή, δίκαιη ή υπερβολική; Ρατσισμός, από που πηγάζει; Αντιμετωπίζεται; 

Το Monster’s Ball βραβεύτηκε με όσκαρ καλύτερης ερμηνείας, εξαιτίας της καθηλωτικής Halle Berry, που έδωσε το στίγμα της στην ταινία. Ήταν όμως υποψήφιο και για όσκαρ καλύτερου σεναρίου. Σκηνοθετικά δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά από μία ταινία του 2001. Παρόλα αυτά μας διαψεύδει, με την υπέροχη κλιμάκωση του Monster’s Ball, αλλά και τις εξαιρετικές εικόνες που δίνει κατά τη διάρκεια των διαλόγων των πρωταγωνιστών. 

Το σενάριο του Monster’s Ball, όπως προανέφερα, ήταν υποψήφιο για όσκαρ και όχι άδικα. Καλοδουλεμένο από την αρχή μέχρι το τέλος, με αρκετές λεπτομέρειες και προσεκτικά περασμένες στην ταινία. Δεν πρόκειται για τις ταινίες με τρανταχτά φάλτσα και κενά, οπότε θα μπορούσα να την κατατάξω στις αγαπημένες μου.

Τεράστια έκπληξη όλης της ταινίας για μένα ο Peter Boyle, τον οποίο είχα συνηθίσει σε άπειρους ξεκαρδιστικούς ρόλους και εμφανίζεται σε έναν τελείως αντισυμβατικό ρόλο στο Monster’s Ball. Για να καταλήξω κάπου, αν είστε από τους ανθρώπους που θέλουν να μαθαίνουν μέσα από τον κινηματογράφο προτείνω ανεπιφύλακτα το Monster’s Ball, αν πάλι όχι όλο και κάτι θα γράψω τις επόμενες βδομάδες και για εσάς.

Δείτε επίσης: Monster (2003) 

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!

 

 


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply