bohemian rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Bohemian Rhapsody


Διάρκεια: 134 λεπτά
Σκηνοθεσία: Bryan Singer
Πρωταγωνιστούν: Rami MalekLucy BoyntonGwilym Lee
Trailer:


Υπόθεση:

Ένα χρονικό της ζωής των μελών του συγκροτήματος Queen από την ίδρυση, μέχρι τη θρυλική τους εμφάνιση στο Wembley το 1985.


Σχόλιο Vaios Fits:

Για όλους εμάς που το περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία και με νευρικότητα φτάσαμε νωρίς στην αίθουσα τη μέρα της πρεμιέρας έχω άσχημα νέα, το “Bohemian Rhapsody” δε θα είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ήταν απογοητευτικό ή κατώτερο των προσδοκιών. Ας το αναλύσουμε όμως σε κομμάτια αρχικά για να καταλήξουμε στο τελικό συμπέρασμα.

 Η πιο “καυτή” ερώτηση που περιέβαλλε την ταινία ήταν φυσικά ή μεταμόρφωση του Rami Malek σε Freddie Mercury. Για οποιονδήποτε ηθοποιό θα ήταν δύσκολο να κληθεί να παίξει μια από τις πιο εκκεντρικές της παγκόσμιας μουσικής αλλά ο Αιγύπτιο – Αμερικανός ηθοποιός μας χάρισε μάλλον την καλύτερη ερμηνεία την καριέρας του ως τώρα κι αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό μέρος της ταινίας.

 Εξαιρετική είναι επίσης, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο η μουσική εμπειρία που συνοδεύει τη βιογραφία. Δίνετε στο κοινό η δυνατότητα να δει αστείες και σημαντικές λεπτομέρειες για τραγούδια “ύμνους” της Rock’N’Roll σκηνής. Είτε είστε φαν των “Queen”, είτε -δυστυχώς για εσάς- όχι, σίγουρα θα νιώσετε την ενέργεια της αίθουσας να ανεβαίνει καθώς τα μεγαλύτερα “hit” τη εποχής διαδέχονται το ένα το άλλο.

 Αυτό που θα χαρακτήριζα ως μειονέκτημα είναι ότι η ταινία αποφασίζει να μείνει κυρίως στα κατορθώματα του συγκροτήματος και τις μεταξύ τους διαφωνίες χωρίς να εστιάζει ιδιαίτερα στις προσωπικές ζωές των μελών. Με το τέλος της ταινίας ίσως να νιώσεις πως έχει γνωρίσει τι ήταν οι “Queen” αλλά όχι ποιοι πραγματικά ήταν οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή. Εφόσον παρακολουθούμε μια βιογραφία για μια μπάντα που έγινε σύμβολο για εκατομμύρια κοινωνικά “περιθωριοποιημένους” ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και ξεπέρασε τα στερεότυπα της εποχής, είναι κρίμα να μην γνωρίζουμε περισσότερα για την πηγή της έμπνευσής τους.

Συμπερασματικά, το “Bohemian Rhapsody” έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει μια βιογραφία, αλλά υστερεί σε ουσία. Είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσει αλλά και αρκετά πιθανό να σας αφήσει ασυγκίνητους στο τέλος.


Δείτε επίσης: Darkest Hour

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply