Adrift

Adrift (Μετά την καταιγίδα, 2018)

Adrift (Μετά την καταιγίδα, 2018)

Διάρκεια: 1ω 36λ
Σκηνοθεσία: Baltasar Kormákur
Σενάριο:
Aaron Kandell, Jordan Kandell
Πρωταγωνιστούν: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

Trailer:

Δείτε ακόμα: Everest (Έβερεστ,2015)


Υπόθεση:

Μετά το χτύπημα του πιο φονικού τυφώνα στην ιστορία του Ειρηνικού ωκεανού, η Tami Oldham (Shailene Woodley) ξυπνά στη μέση της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το σκάφος τους κατεστραμμένο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσει με κάποιον ή να βγει από τον ωκεανό, καθώς το πλησιέστερο λιμάνι είναι 1.500 μίλια μακριά. Με τον χρόνο να την κυνηγά και τις μνήμες του δυστυχήματος να δυναμώνουν, η Tami πρέπει να βρει γρήγορα ένα τρόπο για να σώσει τον εαυτό της και τον άνδρα που αγαπά (Sam Claflin).

Σχόλιο Σαμαράς Γιώργος:

Γυρίζοντας λίγο πίσω στην αρχή του καλοκαιριού και για να είμαστε ακριβείς στην τελευταία Πέμπτη του Μαΐου (30/05) θα συναντήσουμε την πρεμιέρα του Adrift στην μεγάλη οθόνη. Τι πιο ταιριαστό από ένα φιλμ με θέμα τη θάλασσα λίγο πριν ξεκινήσουν οι διακοπές ; Ταιριαστό ; χμμμμ… για όλους εκτός από αυτούς που φέτος αποφάσισαν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με ένα πλεούμενο αφού το Adrift πρόκειται για αληθινή ιστορία που μιλάει για έναν από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ας αφήσουμε όμως κατά μέρος τις ανησυχίες αυτών που πιστεύουν στις δεισιδαιμονίες και ας πιάσουμε τα συστατικά από τα οποία απαρτίζεται αυτό το όμορφο φιλμ.

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία δράσης και συνδυάζεται με φύση και φυσικά φαινόμενα και είναι γυρισμένο από τον Baltasar Kormákur. Η απάντηση στο τι νόημα έχει αυτό που μόλις είπα δεν είναι άλλη από την ταινία Everest (Έβερεστ,2015) όπου θα συναντήσουμε και πάλι τον Baltasar στην “σπαστή καρέκλα με το μεγάλο D”. Αν κρίνω από το αποτέλεσμα στο Everest σίγουρα το Adrift δεν έριξε τον πήχη. Και εδώ ο Ισλανδός σκηνοθέτης και παραγωγός έπραξε τα δέοντα και μας σέρβιρε ένα ωραίο κινηματογραφικό μείγμα. Σκηνές γυρισμένες στο φυσικό τους περιβάλλον με πλάνα σταθερά και ήρεμα όπου ήθελε να αναδείξει την ομορφιά και γρήγορα , κοφτά και άγρια όπου ήθελε να σε κάνει να νιώσεις την ένταση του ανέμου, του νερού και του φόβου του απέραντου γαλάζιου. 

Η υπόθεση έχει συγκεκριμένη ροή και βάσεις αφού πρόκειται για μια αληθινή ιστορία. Μια ιστορία που έχει να πει πράγματα και αυτό φαίνεται πολύ ξεκάθαρα από τη μέση και μετά. Είναι κατανοητό πως δεν μπορούν να χωρέσουν όλα σε 96′ και κάπου καταλαβαίνεις ότι η ζυγαριά έγειρε προς το μοντάζ. Όμως κατά την άποψη μου όλα σώζονται με το twist που μας δίνει η ταινία στο τέλος.

Για το cast δεν έχει να πει κανείς και πολλά. Μιλάμε για ουσιαστικά 2 πρωταγωνιστές από την αρχή ως και το τέλος. Η ξεκάθαρη συμπάθεια μου Shailene Woodley έδωσε και πάλι τα αναμενόμενα και ταίριαξε απόλυτα στον ρόλο της νεαρής κοπέλας που ψάχνει το άγνωστο. Πρέπει όμως να εξελίξει την υποκριτική της γιατί πλέον βλέπουμε ένα ξεκάθαρο μοτίβο στις γκριμάτσες του προσώπου της και τις κινήσεις της μπροστά στον φακό. Είναι μικρή ακόμα όμως δεν θέλει και πολύ να γίνεις Johnny Depp. Όσο για τον Sam Claflin ήταν συμπαθητικός όμως έδειξε λίγο γλάστρα που βρίσκεται εκεί μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση, σίγουρα δεν βοήθησε και η φύση του ρόλου όμως δεν μπορούμε να πούμε πως έδωσε κάτι ξεχωριστό στην παραγωγή.

Μια ταινία που έχει πράγματα να πει, με αποκορύφωμα το twist που μας δίνει. Μόνο για αυτό, ένα βράδυ του καλοκαιριού το σηκώνει να το αφιερώσεις.

Μέχρι την επόμενη κριτική να αγαπάτε τον κινηματογράφο!

Δείτε ακόμα: Everest (Έβερεστ,2015)

Adrift (Μετά την καταιγίδα, 2018)
Επιμέλεια: Σαμαράς Γιώργος

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply