serbian film

A Serbian Film (2010)

A  Serbian Film


Διάρκεια: 104 λεπτά
Σκηνοθεσία: Srdjan Spasojevic
Πρωταγωνιστούν: Srdjan ‘Zika’ TodorovicSergej TrifunovicJelena Gavrilovic
RED BAND (17 ετών και άνω) Trailer:


Υπόθεση:

 Ο Μilos είναι ένας πρώην πορνοστάρ, ο οποίος ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Μarija και το γιο του Petar, αν εξαιρέσει κανείς το ζηλιάρη αδερφό του Marko. Αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, αναγκάζεται να δεχτεί την πρόταση του σκηνοθέτη  Vukmir, ενός πολύ πλούσιου πορνογράφου που ζητά από τον Milos να μη δώσει σημασία στην πλοκή, παρά μόνο να παίξει το ρόλο του. Όταν συνειδητοποιεί περί τίνος πρόκειται πραγματικά, η κατάσταση πλέον είναι μη αναστρέψιμη…


Σχόλιο Αλέξανδρος Χατζής:

 

 Για αρχή, πολύ σημαντικό να τονίσω πως πρόκειται για την ίσως πιο disturbing ταινία όλων των εποχών. Περιλαμβάνει πολλές σκηνές ωμής βίας σε αποτροπιαστικό βαθμό ακόμη και για έναν θεατή συνηθισμένο σε βίαιες ταινίες. Για αυτό δεν τη συστήνω σε άτομα που δεν είναι ‘’εξοικειωμένα’’ σε disturbing ταινίες, αν και δεν θεωρώ πως υπάρχει εξοικείωση για τη συγκεκριμένη ταινία.

 Πάμε τώρα παρακάτω στο point της ταινίας. Η ταινία αφήνει ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα ενάντια στην κυβέρνηση της Σερβίας, καθώς μετά την σκηνή με το βιασμό ενός μωρού(sorry για το spoil) ο σκηνοθέτης δηλώνει πως <<είναι η αναπαράσταση της δικής μας κακοποίησης από τη Σέρβικη Κυβέρνηση..άρα η σκηνή είναι δικαιολογημένη>>. Κεντρικό moto του Α Serbian Film ‘’πρέπει να νιώσεις τη βία για να καταλάβεις το μέγεθος της’’. Προσωπική εμπειρία; Με την παρακολούθηση της αναθεώρησα πολλά πράγματα για το τι εστί βία.

 Παραλίγο να προβληθεί σε επίσημο Φεστιβάλ στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, όμως όπως είναι προφανές αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι η ταινία είναι αρκετά αποκρουστική για το συνηθισμένο κοινό. Ίσως για αυτό να δικαιολογώ τη βαθμολογία της στο Imdb.

 Στα του σκηνοθετικού και πρωταγωνιστικού επιπέδου η ταινία είναι άρτια. Είναι λες και παρατηρείς μια παραγωγή του Hollywood, σίγουρα με κάποια μεταβαλλόμενα στοιχεία.Όμως οι ερμηνείες, ο τρόπος παιξίματος, οι λήψεις, είναι όλα στον υπέρτατο βαθμό όπως και το σενάριο, με ένα ακόμα πιο καθηλωτικό τέλος, που σου αφήνει μια δύσπεπτη αίσθηση για την υπόλοιπη μέρα. Οι ηθοποιοί ακολουθούν πιστά το σενάριο λες και πρόκειται για φυσιολογική ταινία, γεγονός άξιο απορίας για μη γνωστούς ηθοποιούς.

 Αν θες λοιπόν να δοκιμάσεις τις αντοχές σου και την αισθητική σου περί ταινιών, προτείνω ανεπιφύλακτα τη νούμερο 1 στο είδος, το “A Serbian Film”.


Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply