sweeney todd

Sweeney Todd (Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ, 2007)

Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ


Διάρκεια: 116 λεπτά
Σκηνοθεσία: Tim Burton
Πρωταγωνιστούν: Johnny DeppHelena Bonham CarterAlan Rickman
Trailer:


Υπόθεση:

 Ο Μπέντζαμιν Μπάρκερ ήταν ένας νεαρός κουρέας που ζούσε με την οικογένειά του στο Λονδίνο. Αυτό ίσχυε μέχρι που ο δικαστής Τέρπιν τον καταδίκασε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ και τον πήρε μακριά από την οικογένειά του, την οποία έβαλε σκοπό να κατακτήσει. Πολλά χρόνια αργότερα, ο αδικημένος άνδρας επιστρέφει στην πόλη, με το όνομα Σουίνι Τοντ,  για να βρει τη χαμένη του κόρη και να πάρει την εκδίκησή του, με την αιματοχυσία που της αξίζει. Στο σατανικό του σχέδιο θα τον βοηθήσει η κυρία Λόβετ, μια ιδιοκτήτρια εστιατορίου που θα κάνει τα πάντα για να βρει πελάτες.


Σχόλιο Vaios Fits:

Από όποια πλευρά κι αν το δούμε, υπάρχουν πολλά να πούμε για αυτό το πολυδιάστατο μιούζικαλ. Η συνταγή “Tim Burton, Johnny Depp, Helena Bonham Carter” ποτέ δεν έχει δουλέψει καλύτερα. Ο Αμερικανός ηθοποιός μας χαρίζει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του στο ρόλο ενός αιμοσταγή δολοφόνου που δεν έχει τίποτα να χάσει. Απέναντι του στέκεται άλλος ένας καταπληκτικός ηθοποιός, με το όνομα Alan Rickman, που για άλλη μια φορά ενσαρκώνει έναν μισητό χαρακτήρα στην εντέλεια.

 Πέρα από τις υποκριτικές ικανότητες των πρωταγωνιστών, η ταινία διαθέτει αξιοθαύμαστα σκηνικά και κοστούμια  που μας δίνουν μια γεύση Βικτωριανής Αγγλίας. Ακόμη, όπως όλοι ξέρουμε, το βασικό κομμάτι ενός μιούζικαλ είναι η μουσική. Τα τραγούδια εκφράζουν πολλά διαφορετικά συναισθήματα ανάλογα με τις σκηνές και δεν κατακλύζουν τους θεατές επισκιάζοντας τα υπόλοιπα μέρη της ταινίας. Συνολικά το “Sweeney Todd” αποτελεί μια άρτια μεταφορά της διάσημης βρετανικής ιστορίας στη μεγάλη οθόνη, παρά τις σεναριακές μετατροπές. Αποτυπώνει το πόνο ενός ανθρώπου μέσα σε λουτρά αίματος, και το καταφέρνει με εντυπωσιακή μουσική επένδυση.


Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ
Επιμέλεια: Vaios Fits

Δείτε επίσης: Kingsman: The Golden Circle 

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply