Valerian

Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Valerian and the City of a Thousand Planets (Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες, 2017)

Διάρκεια: 2ω 17λ
Σκηνοθεσία:  Luc Besson
Πρωταγωνιστούν: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen
Trailer:

Δείτε ακόμα: Dunkirk (Δουνκέρκη, 2017) «Το μουδιασμένο Αριστούργημα»


Υπόθεση:

Στον 28ο αιώνα, ο Major Valerian (Dane DeHaan) και η Sergeant Laureline (Cara Delevingne) είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Άμυνας οι δύο στρατιώτες για μια μυστική αποστολή στην διαγαλλαξιακή μητρόπολη Άλφα.Στην Άλφα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς.

Ένα μυστήριο υπάρχει στην καρδιά της Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λορελίν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν την εκρηκτική μεταξύ τους σχέση; 


Σχόλιο Σαμαράς Γιώργος:

Ναι επιτέλους μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που έχει ως βάση της το διάστημα. Και λέω επιτέλους γιατί πρόκειται για μια ταινία του είδους που έρχεται μετά απο αρκετό καιρό και στέκει με αξιοπρέπεια στις μεγάλες οθόνες. Και τι δεν έχει ακούσει το Valerian απο τότε που το είδαν οι κριτικοί του ελίτ κινηματογράφου και την καταδίκασαν τα ταμεία των εισητηριακό και κινηματογραφικό θάνατο στα χαρτιά.

Από το Box Office φαίνεται να πέτυχαν τη δουλειά τους αφου τις πρώτες μέρες δεν πάτησε ψυχή στις αίθουσες που παιζόταν το Valerian. Πρέπει όμως για μια ακόμα φορά να θέσουμε τη βάση στην οποία θα μιλήσουμε. Δεν μπορεί να κρίνονται όλες οι ταινίες με τα ίδια δεδομένα. Δεν είναι όλες οι ταινίες για όλες τις ώρες και δεν θέλουμε να είναι.

Αν λοιπόν περιμένεις να δεις κουλτούρα, ποιοτικό κινηματογράφο, ερμηνείες και σενάριο που θα σε ανατριχιάσει, μάλλον πρέπει να σταματήσει να διαβάζεις το άρθρο εδώ και να πάς εδω (Dunkirk).

Αν πάλι θες να δεις βαριά επιστημονική φαντασία, εφέ , ταξίδια στο διάστημα και 1000 πλανήτες, ίσως να βρήκες ακριβώς αυτό που έψαχνες. Δράση, αρκετό χιούμορ, λίγος έρωτας και πολύ διάστημα αυτα είναι τα συστατικά του Valerian. Α ξέχασα…και πολλές μάχες με διαστημόπλοια, μεταξύ εξωγήινων και ανθρώπων , μεταξυ εξωγήινων και εξωγήινων, εντυπωσιακό ε??

Ναι η αλήθεια είναι πως το Valerian είναι πολύ εντυπωσιακό και σε κερδίζει απο την πρωτη στιγμή. Πάντως δεν πρόκειται για μια ελαφριά επιστημονική φαντασία. Μιλάμε για hardcore fantasy και Sci-fi σκηνές και σενάριο , πέρα απο κάθε φαντασία. Αν είσαι ένας φαν αυτού του είδους θα περάσεις αρκετά καλά, αν όχι θα σε ξενίσουν αυτά που θα δείς αλλά μπορεί και να σε ενθουσιάσουν.

Αυτό που κρατά όλο το έργο κοντά στην επιτυχία είναι η απίστευτη σκηνοθεσία του, με τρομερά πλάνα που κόβουν την ανάσα, απλά μαγική. Λίγα λόγια για τις υποκριτικές, που για μένα δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτές τις ταινίες αλλά είναι αυτές που θα τις κάνουν να ξεχωρίσουν. Το σχόλιο μου θα έρθει με μια φράση ήταν decent ερμηνείες.

Mέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο!

Valerian and the City of a Thousand Planets (Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες, 2017)

Επιμέλεια : Γιώργος Σαμαράς

Δείτε ακόμα: Going In Style (Εκδίκηση με Στυλ, 2017)

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply