King Arthur: Legend of the Sword (2017)

King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Διάρκεια: 2ω 06λ
Σκηνοθεσία: Guy Ritchie
Πρωταγωνιστούν: Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law
Trailer:

Δείτε ακόμα: Ρομαντικές Ταινίες: Πόσο καλά ξέρεις τον κόσμο τους ; Part 2


Υπόθεση:

O ατίθασος νεαρός Αρθούρος (Charlie Hunnam), κυρίαρχος των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του, αγνοεί τον σκοπό για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση κατα του βασιλιά και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν (Jude Law), ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, για να γίνει Βασιλιάς.



Σχόλιο Σαμαράς Γιώργος:

Η αρχή του King Arthur: Legend of the Sword ενδέχεται να κάνει μερικούς να μουδιάσουν και να νιώσουν περίργα. Το πρωτότυπο μοντάρισμα και σκηνοθεσία που επέλεξε ο Guy Ritchie είναι κάτι που βλέπουμε εξαιρετικά σπάνια.
Έτσι ο καθένας θα καταλαβει ότι η αρχή του είναι εξαιρετική, έξυπνα μονταρισμένη και γεμάτη ενδιαφέρουσα δράση και πλοκή. Η συνέχεια δεν θα είναι κάτι διαφορετικό αφού παρόλο που το μοντάζ γίνεται πιο μαλακό, ορισμένα σημεία παραμένουν πολύ γρήγορα και λίγο αγχωτικά ,αλλά πάντα όσο πρέπει.

Η υπόθεση δεν είναι κάτι το καινουργιο, είναι η γνωστή ιστορία της βρετανικής μυθολογίας με τον Βασιλιά Αρθούρο. Παρόλα αυτά έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση, με έντονο το στοιχείο της φαντασίας και την μαγείας.

Οι ερμηνείες σίγουρα δεν είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά και δεν χρειάζεται άλλωστε. Ίσως απο τον Jude Law να περιμέναμε λίγα πράγματα παραπάνω. Σε γενικές γραμμές όλοι κινήθηκαν ικανοποιητικά και κοντά στο μέτριο.

Τέλος πρέπει να ξακαθαρίσουμε οτι πρόκειται για ένα καθαρό blockbaster ή έστω την πρόθεση της παραγωγής για κάτι τέτοιο. Με το τέλος βλέπουμε ότι υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση για να δημιουργηθεί μια σειρά ταινιών και γιατί όχι ένα franchise. Αυτά βέβαια είναι πολύ μακρινά σχέδια και πρέπει να έχουμε υπομονή.
Καλή προβολή !

King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Επιμέλεια : Γιώργος Σαμαράς

Δείτε ακόμα: Life (2017)

Mέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply