Split (Διχασμένος, 2016)

Split (Διχασμένος, 2016)

Διάρκεια: 1ω 57λ
Σκηνοθεσία: M. Night Shyamalan
Πρωταγωνιστούν: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson
Trailer:

Δείτε ακόμα: Demolition (Ξανά από την Αρχή, 2015)


Υπόθεση:

Παρότι ο Kevin (James McAvoy) έχει εξωτερικεύσει 23 διαφορετικές προσωπικότητες στην έμπιστη ψυχίατρο του, τη Dr. Karen Fletcher (Betty Buckley) , υπάρχει ακόμα μία, το “τέρας”, που ελλοχεύει και είναι έτοιμη για την ιερή μέρα. Ο Kevin φτάνει σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί όλες αυτές τις προσωπικότητες και να διατηρήσει μόνο μια κυρίαρχη κάθε φορά. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις θα τον αναγκάσουν σε μπερδεμένες συμπεριφορές, με συστατικά από όλες τις προσωπικότητες του. Θα απαγάγει 3 νεαρές κοπέλες και θα αρχίσει να προετοιμάζει την τελετή. Την στιγμή που η ψυχολόγος του έχει υποψιαστεί κάτι αλλά δεν διανοήτε καν τι ακριβώς πρόκειται να ακολουθήσει.


Σχόλιο Σαμαράς Γιώργος:

Ένα απο τα λίγα θρίλερ που φιλοξενούμε εδω στη σελίδα, κάνει την εμφάνιση του έχοντας ημερομηνία γέννησης το 2017. Ο λόγος για το πολυσυζητημένο Split και τον James McAvoy σε λενα ρόλο που χρειάστηκε να διαχειριστεί  23 υπορόλους, άφησε την δικιά του πινελιά στο φιλμ.

Για αρχή η σκηνοθεσία ήταν ικανοποιητική, ήταν αυτο που έπρεπε και ο M. Night Shyamalan κατάφερε να διατηρίσει το επίπεδο του ψηλά. Μονόπλανα και γενικότερα πλάνα σε μικρούς χώρους που έπρεπε να είναι προσεκτικά και με νόημα. Η επιλογή των ηθοποιών και του χωρου ήταν εξαιρετική και αποτελεί μέρος της εππιτυχίας.

Τέλος μια πολύ μα πολύ πρωτότυπη ιδέα και ιστορία θα συναντήσουμε στο Split. Ένας άνθρωπος είναι διχασμένος σε 23 προσωπικότητες. Είδαμε ότι ο ταλαντούχος James McAvoy όντως τα κατάφερεωκαι στο… μάλλον στους συγκεκριμένους ρόλους. Είναι μια ταινία που σε προκαλεί να την δείς και μόνο αν διαβάσεις την υπόθεση, πόσο μάλλον να δεις και το trailer. Σίγουρα μια καλή ταινία που αξίζει τον κόπο και το χρόνο της.

Split (Διχασμένος, 2016)

Επιμέλεια : Γιώργος Σαμαράς

Δείτε ακόμα: Imperium (H Αυτοκρατορία ,2016)

Mέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply