Allied (Σύμμαχοι, 2016)

Allied (Σύμμαχοι, 2016)

Διάρκεια: 124 λεπτά
Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis
Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris
Trailer:

Δείτε ακόμα: Fantastic Beasts and Where to Find Them (Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται, 2016)


Υπόθεση:

Ο Αμερικανός κατάσκοπος Max Vatan (Brad Pitt) ερωτεύεται θα βρεθεί στο Μαρόκο για τους σκοπούς μιας αποστολής. Η συνεργάτης του μια Γαλλίδα πράκτορας, η Marianne Beauséjour (Marion Cotillard) η οποία θεωρείται η καλύτερη στο χώρο της. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι δυο τους θα ερωτευθούν στην όψη του θανάτου που τους απηλεί. Η ζωή θα τους φέρει ζευγάρι με ένα πανέμορφο παιδί. Όμως το μέλλον ή μάλλον το παρελθόν είχε πολλά ακόμα να δείξει. Όταν ο Max ενημερωθεί πως μπορεί η γυναίκα που έχει δίπλα του να μην είναι αυτή που νομίζει, θα κινήσει γη και ουρανό για να μάθει την αλήθεια.

Σχόλιο The Minister:

Σε μια χρονιά που έμοιαζε να καταρρέι σε κάθε νέα παραγωγή που έβγαινε στις άιθουσες, ήρθε ο Νοέμβιος και μας απέδειξε πως ίσως κάτι αξιόλογο να υπάρχει. Μαζί με μια σειρά από συνεχόμενες καλές ταινίες ήρθε και το Allied να προστεθεί σε αυτές.

Το Allied είναι μια κατασκοπική περιπέτεια με έντονα δραματικά στοιχεία που τοποθετείται στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως και τα επιτυχημένα Inglourious Basterds και Fury με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt ο οποίος έχει ουκ ολίγο απασχολήσει την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό. Μαζί με την εντυπωσιακή Marion Cotillard  μας προσφέρουν μια εκπληκτική εμπειρεία, με ερμηνείες συγκλονιστικές και ένα story που μπορεί να μοιάζει με πολλά, αλλά κρύβει ακόμα περισσότερα.  Η ερμηνεία της τελευταίας θα σας μείνει ανεξιτηλη και πολύ πιστεύω πως θα είναι υποψήφια από την ακαδημία για τα Oscars του 2017. Ο Brad Pitt αρκέστηκε στα δικά του καλά στάνταρ προβάλοντας τα νέα αποτελέσματα από την περιποίηση του προσώπου του (10 χρονια νεότερος).

Ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis μας έδειξε και πάλι τον λόγο για τον οποίο έχει κερδίσει ένα χρυσό αγαλματάκι. Πολύ καλή εκτέλεση του σεναρίου και σωστά πλάνα σχεδόν σε όλο το φιλμ. Μπορεί να διαφωνήσετε με κάποια σημεία (όπως το έκανα και εγώ) αλλά αδιαμφισβήτητα πρόκειται για κάτι πολύτιμο και πετυχημένο.

Ίσως πιο πετυχημένο συστατικό της ταινίας να είναι το σενάριο το οποίο επιτρέπει τις συνεχείς αλλαγές και διακυμάνσεις κατα τη διάρκεια. Με πολλά plot twists καταφέρνει θα καταφέρει να σε συναρπάσει και να σε μπερδέψει έτσι ώστε στο τέλος να μην γνωρίζεις τη πραγματικά, τι θα γίνει. Το τέλος είναι….(δες την ταινία δεν κάνω spoil)

Mέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο!

Δείτε ακόμα: Saving Private Ryan (Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν,1998) 

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply