Shrek (2001)

Shrek


Διάρκεια: 90 λεπτά
Σκηνοθεσία: Andrew Adamson, Vicky Jenson
Πρωταγωνιστούν (Φωνές):  Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz
Trailer:

Δείτε επίσης: Rango 


Υπόθεση:

Ο Σρεκ είναι ένα μοναχικό και φιλήσυχο τέρας του οποίου η ηρεμία κλονίζεται μια μέρα, όταν πολλά παραμυθένια πλάσματα εισβάλλουν στο βάλτο του και τον αναστατώνουν. Τα πλάσματα έχουν εξοριστεί εκεί από το λόρδο Φάρκουαντ στον οποίο ο Σρεκ πρέπει να απευθυνθεί προκειμένου να πάρει πίσω τη  γη του. Για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του σπιτιού του ο πράσινος γίγαντας συμφωνεί με την πρόταση του σατανικού λόρδου να σώσει μια πριγκήπισσα από τη φυλακή της, αλλά ποτέ δε θα μπορούσε να φανταστεί πως θα εξελισσόταν η αποστολή του.


Σχόλιο Sonny:

Είναι επιτέλους ώρα να αναφερθούμε στη μεγάλη παραγωγή της DreamWorks η οποία οδήγησε σε μια σειρά επιτυχημένων και αξέχαστων ταινιών. Πολλοί παράγοντες οδήγησαν στη μεγάλη απήχηση της ταινίας αλλά πιστεύω πως το κύριο είναι η πρωτοτυπία. Ο Shrek αποτελεί έναν από τους πρώτους και πιο σημαντικούς αντιήρωες στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων, ο οποίος χάραξε το δρόμο και για άλλα διάσημα animations. Δεν είναι δημοφιλής, ούτε κοινωνικός και σίγουρα δε θα μετατραπεί σε όμορφο πρίγκηπα με ένα φιλί, είναι απλώς αυτός που είναι με όλα του τα ελαττώματα και αυτό είναι που εντυπωσίασε τον κόσμο. Μπορεί πλέον να έχουμε συνηθίσει αυτό το πρότυπο αλλά η αυθεντικότητα του χαρακτήρα έδωσε στους σεναριογράφους της ταινίας μια υποψηφιότητα για Όσκαρ δεκαπέντε χρόνια πριν.

Η ταινία είχε ακόμη μια υποψηφιότητα από την οποία απέσπασε ένα χρυσό αγαλματίδιο, αυτό για την “Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων”.  Αυτό οφείλεται στα υπερσύγχρονα, για την εποχή, ειδικά εφέ αλλά και στον εκπληκτικό συνδυασμό Μάικ Μάιερς και Έντι Μέρφι που χαρίζει απίστευτες στιγμές γέλιου με τη δημιουργία μιας ανορθόδοξης φιλίας.


Δείτε επίσης: Megamind 

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply